Ronaldo 5-0 Atletico Madrid
2019. március 13. írta: Fociverzum

Ronaldo 5-0 Atletico Madrid

Egy ember mindfelett

A címet olvasva mindenki azt gondolná, hogy a szerző vagy nincs magánál vagy túlzottan nagy Cristiano Ronaldo drukker. Az igazat megvallva egyik sem. Ezek csak és kizárólag száraz tények. A tegnapi mérkőzés folyamán láthattuk, hogy egy 34 éves fiatalember aki megnyert már 5 aranylabdát, 5 aranycipőt, 5 BL-t, ötödjére is kiverte az Atletico Madridot a Bajnokok Ligájából. ddd.jpg
Kezdjük a történetet a legelején. 2014-et írunk. A világbajnokság előtt egy hónappal, május 24.e. Lisszabon, Portugália. Bajnokok Ligája döntő Real Madrid vs Atletico Madrid. A matracosok egy szerencsés góllal megszerezték a vezetést, majd Ramos a 93.percben egyenlített így jöhetett a 2x15 perc. A hosszabbításban Bale majd Marcelo góljával a Real eldöntötte a meccset a végén pedig Ronaldo kivégezte a városi riválist és így lett 4-1 a végeredmény. A mostani történetünket nézve pedig
Ronaldo 1-0 Atletico Madrid.
Következő idényben járunk,de még közel sem vagyunk a Bajnokok Ligája döntőjében. A negyeddöntőben újra összekerült a két rivális csapat. Itt már nem csak 1 meccsről volt szó,hanem A revansról. Az Ateltico-nak meg kell mutatni, hogy a tavalyi vereség már a múlté és képesek lesznek megverni ősi riválisaikat. Nos ez újfent nem sikerült. Két viszonylag unalmas mérkőzés után a királyi gárda 1-0 összesítéssel újra kiejtette az Atletico Madridot a Bajnokok Ligájából. A gólt a mexikói Chicharito szerezte a második mérkőzés 88. percében. 
Ronaldo 2-0 Atletico Madrid
Eközben a Real Madridnál edzőváltás történt... Carlo Ancelotti-t elküldték a kispadról,egy bizonyos walesi játékos hathatós közreműködésével, és a spanyol Rafa Benitez került a kispadra. Finoman szólva sem sikerült jól Benitez edzősködése a Realnál, hiszen félév után menesztették és az egykori Real Madrid játékos, a VB, EB és BL győztes Zinedine Zidane került a habfehérek kispadjára. Az Atelticonal Diego Simeone maradt a kispadon, náluk nem volt zűrzavaros az ősz.

2016 május 28, Milánó, Olaszország. A dátumból könnyen kikövetkeztethető, hogy egy újabb Bajnokok Ligája döntőjének vagyunk a szemtanúi, és vajon kik játszanak a döntőben? Pontosan... Real Madrid-Atletico Madrid. Pont a fordítottja történt,mint két évvel ezelőtt. A Real szerezte meg a vezetést majd az utolsó negyedórában a matracosoknak sikerült egyenlíteni Carrasco révén. Akár csak Lisszabonban most is jöhetett a hosszabbítás, de most elmaradt a Real fölény és jöhettek a tizenegyesek... Jött az első sor.. Lucas Vazquez és Griezmann. Mindketten magabiztosan értékesítették a büntetőt akár csak az utánuk következő Marcelo, Gabi, Bale, Saúl, Ramos éééssss Juanfran...ja nem.. A spanyol védő lába megremegett Keylor Navassal szemben és a kapufára rúgta a labdát és, ha a következő büntetőt berúgja a Real Madrid akkor újból megnyerik a Bajnok Ligáját...A világon nagyon kevés emberben vetődhetett fel a kérdés, hogy vajon ki fogja rúgni az 5. büntetőt a királyi gárda részéről.... Természetesen Cristiano Ronaldo aki higgadtan a kapus mozgásával ellentétesen rúgta meg a labdát és ezzel újból megnyerte a BL-t a Real Madrid és újból ők állították meg a városi riválisaikat.
Tehát Ronaldo 3-0 Atletico Madrid.

aaa.jpg

Az egyszer biztos, hogy ha az Atletico Madrid szembe kerül a másik fővárosi gárdával akkor tuti bukás a vége.. de vajon meddig tartható ez az állapot? A Bajnokok Ligája történelmét tekintve senki se tudta még megvédeni a címét, miért pont a Real Madridnak sikerülne ez? Jól ismerjük a nótát.. Ha valaki BL-t nyert akkor biztosan nem fog a következő évben is,és tilos arra fogadni,hogy újból megnyerik... Hasonló hangokat lehetett hallani 2017-ben. A két madridi gárda játszott már egymás ellen két döntőt és egy negyeddöntőt? Valami hiányzik, mi lenne az amivel teljesen lenne a kép? Így van az elődöntő. 2017-es Bajnok Ligája idényében az Atelti és a Real az elődöntőben csapott össze egymással. Ez volt talán az Atleti szurkolóknak talán a legnagyobb reménye,hogy most megtudják verni a Realt, hiszen a a történelem ismétli önmagát és nem nyerhet a Real idén is, így az Atelticonak kell bejutnia a döntőben.Eljött az első mérkőzés a Santiago Bernabeu-ban. A remény hamar szertefoszlott, hiszen jött CR és egy mesterhármassal hazaküldte a matracosokat, ez a párharc mondhatni eldőlt. A visszavágón az Atletico tudott gyorsan 2gólt lőni Navas hálójába, de ez is kevés volt, hiszen a Real képes volt szépíteni így 4-2es összesítéssel a Real továbbment és meg is nyerte a BL-t a Juventus ellen és ezzel történelmet írt!
Ronaldo 4-0 Atletico Madrid
Eljött a 2018 as év, de sajnos elmaradt az újabb összecsapás, hiszen az Atletico Madrid már a csoportkörből kiesett, de sikerült megnyerniük a Európa Ligát, addig a Real triplázott és újból megnyerte a Bajnokok Ligáját. Az Európa-Szuperkupa döntőben az Atletico diadalmaskodott a habfehérek felett,de már Ronaldo nélkül állt a királyi gárda hiszen idő közben átnyargalt Torinóba és a Juventus csapatát kezdte el erősíteni 2018 nyarától.

asa.jpg

Eltelt egy újabb év,de nem telhet el úgy egy újabb év, hogy ne kerüljön szembe Cristiano Ronaldo és az Atletico Madrid. Két elképesztő jó védelem állt egymással szemben két kiváló támadóval (Griezmman és Ronaldo). Talán megjósolhatatlan, hogy ki lesz a nyerő, de egy biztos, nem lesz túlzottan látványos foci. Az első mérkőzésen egyik csapat sem erőltette túl a szép és támadó játékot. Az Atletico pedig két szerencsés góllal 2-0re legyőzte az olasz bajnokot és magabiztosan várhatta a folytatást, bízva abban, hogy a védelmük Torinóban kifogja bírni a Ronaldo, Mandzukic, Dybala rohamokat. Eljött hát a visszavágó napja 2019 március 12.-e. A Juveban a legnagyobb meglepetés Dybala kispadoztatása volt, míg az Atleticonal nem volt Diego Costa... Nem kellett sokat várni, egy Chiellini góllal vezetést szerzett volna a Juve, de nem adták meg, mert Ronaldo szabálytalankodott Oblakkal szemben. Sebaj gondolták a torinóiak ez egy jó előjel. Az Atleti egyértelmű bízott a betonvédelmében és Griezmann képességeiben ha kontráról van szó. De jött az első gól, Ronaldo érkezett középen Juanfran mellett és vezetést szerezett a torinói gárdának. Első félidőben nem változott az eredmény Juventus 1-0 Atletico Madrid. Második félidő is hasonlóan kezdődött Juve nyomás, kevés Atleti helyzet. De újból jött Ronaldo és köszönhetően a gólvonal technológiának megadták az újabb fejes gólját így 2-0ra állt a mérkőzés. De még korántsem volt vége, hiszen ha az Atleticonak sikerül gólt szerezni akkor a Juve ugyanott van, mint a mérkőzés legelején 2 gól kell szereznie. De ez nem történt meg, sőt Bernardeschi buktatása a tizenhatoson belül tizenegyest ért és ki más, mint a jó öreg CR állt a labda mögé és ahogy már jó párszor most is magabiztosan értékesítette a tizenegyest ezzel pedig beállítva a végeredményt. 3-0! Ronaldo mesterhármasával a Juventus továbbjutott, míg az Atleticonak már csak a spanyol bajnoki cím reményei maradtak meg.
Ha Ronaldoról és a Bajnokok Ligájáról van szó, akkor Diego Simeonanak inkább a taktikával és Ronaldo semlegesítésével kellene foglalkozni, és nem mutogatnia magát, hogy neki mije is van vagy a tegnapi meccs után inkább mije nincsen.
RONALDO 5-0 ATLETICO MADRIDdad.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fociverzum.blog.hu/api/trackback/id/tr2214686454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andy73 2019.03.15. 10:10:13

Igen, ő jelentette a különbséget, ez mindenki megmondta. Emberként nem szimpatikus, de focistaként zseni, és itt ugye a fociról van szó. Egyébként ezen a szinten már gyakorlatilag az összes játékos klasszis, így az extraklasszisok döntik el a meccseket. Közülük is kiemelkedik CR és Messi, ezen a héten is.
Ebben a fordulóban nem is ez volt a megdöbbentő, hanem az MC 10-2-továbbjutása. Maga a továbbjutás ott sem meglepetés, de a különbség igen, főleg a kieséses szakaszban, a legjobb 16 között.

Fociverzum 2019.03.15. 16:21:58

@Andy73:
Köszönjük a hosszászólásodat, de biztos vagy ebben, hogy meglepetés volt ekkora arányú City győzelem? A német bajnokságban a 14. a Schalke méghozzá úgy, hogy 25 meccsből 14x kikapott.... Messze a leggyengébb csapat volt a legjobb 16 között.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.03.16. 14:37:13

@Andy73:
@Fociverzum:
Ahhoz képest,hogy otthon rúgtak kettőt a Citynek tényleg fura volt a 7 gól.
A Citynek minden összejött.
Anno a United is járt így a Romaval egy 2:1-es idegenbeli vereség után.

Amin igazán csodálkoztam,hogy a Juve még csak gólt sem szerzett most idegenben.
Viszont CR7 megint kiszúrt velem,mert volt olyan fogadásom is a torinói meccsre,hogy 2:0 a félidőben és 3:0 a vége.
Erre 1:0 a félidő és 3:0 a vége.Rinyádó azért belehúzhatott volna!
De végre le tudom írni,hogy:
CCCCCCCÉÉÉÉÉÉERHÉÉÉÉÉÉÉÉT A KIRÁÁÁÁÁÁÁLY!!!

Mondjuk húztam a számat,hogy össze sorsolták őket,hogy már ilyenkor összekerültek.
süti beállítások módosítása