Neymar és Bale mehet a levesbe
2019. március 14. írta: Fociverzum

Neymar és Bale mehet a levesbe

 

Az olvasónak mi az első gondolata, amikor ezt a két nevet meghallja? A következő generáció? A váltás? A világsztárok? Az aranylabda várományosai? Vagy esetlegesen az eltékozolt tehetségek? Vagy a felfújt lufi, ami kidurrant?
Nos, személy szerint nekem a legutolsó az, ami eszembe jut erről a két fiatalemberről. 2013-ban ez a úriember úgy érkezett meg Spanyolországba, hogy ők lesznek azok, akik leváltják Messit illetve Ronaldot pár éven belül. Ronaldo 28, Messi 26éves volt. Jogosan vetődött fel mindenkiben, hogy már csak pár év és vége az ő korszakuknak, hiszen 2008-2013ig csak ők nyertek aranylabdát. Aztán azóta eltelt 6 év és láss csodát, mintha semmit se változott volna az idő. Crisitano vezeti a Seria A góllövőlistáját, Messi a LaLiga legjobb gólvágója. Mindketten ott vannak a BL negyeddöntőben, méghozzá úgy, hogy oroszlánrészt vállaltak a csapataik továbbjutásában. A másik világsztár pedig… se gólkirályi cím közelében nem vannak, a Bajnokok Ligája trófeájáról pedig nem is érdemes beszélni.

Neymar hamar beilleszkedett és jól látszott, hogy jó az összhang Barcelonában. Megérkezett a csapathoz Suarez is idővel és létrejött a világ elpusztítására szolgáló M(essi)S(uarez)N(eymar) trió akiktől jogosan tarthatott a világ futballja. Neymarnak nem volt elég, hogy BL-t és bajnoki címeket nyert neki több kellett méghozzá az aranylabda, legalábbis ez volt az indok, amiért eltávozott a katalánoktól egyenesen Párizsba. Úgy gondolta, hogy Messi árnyékból kilépve ez sikerülhet neki. Az árnyékból való kilépés sikerült, hiszen bekerült Mbappé árnyékba, az aranylabdától még talán most van a legmesszebb európai pályafutása során.Nem mellesleg idő közben volt egy hazájában megrendezett világbajnokság is, ahol vezetésével talán a legcsúfabb vereségét szenvedte el Brazília a történelme során.default.jpg

A másik titán pedig a walesi szélső Gareth Bale, akit Ronaldo utódjának szántak Madridban, ez nem is volt soha titok. Jól kezdte az első pár évét, hiszen gólt szerzett az Atletico elleni BL döntőben, illetve a Ronaldo nélkül lejátszott Spanyol kupadöntőben is győztes gólt szerzett. Aztán jöttek a sérülések és a durcizás. Állítólagosan Carlo Ancelottit miatta küldték el, mert Bale és menedzsere akarta eldönteni, hogy melyik poszton szerepeljen.(Emlékezhetünk milyen jól muzsikált Benitez alatt a Real Madrid amikor Bale behúzódott középre Benzema mögé).  Jól látható, hogy Bale gyémántként volt kezelve a fővárosi gárdánál és eljött az az idő is, amikor Perez már úgy érezte, hogy Bale többet ér,mint Cristiano Ronaldo és inkább Ronaldot adta el, mint a walesit még akkor is, amikor a csapat vezetőedzője Zinedine Zidane is ellenezte az elgondolást. Bale útjából mindenki el lett úgymond „takarítva”, hogy kijöhessen belőle az elfojtott zseni és megmutassa, hogy ki is ő és győzelemre vezessen a Real Madridot…
Nos a két játékos mérlege az árnyékból való kilépés után…inkább nem kezdem el sorolni, mert siralmas lenne a vége, maradjunk annyiban, hogy amik az „arany”szóval kezdődnek, ahhoz közük sincs illetve amiben szerepel a „bajnokok” szó az határozottan elúszott.

Hiába változott meg teljesen a légkör a két játékos körül, mégsem tudnak maradandót alkotni, az idő viszont telik. Gareth Bale idén lesz 30 éves, Neymar pedig már betöltötte a 27.et.  Szemünk előtt vált  a porrá egyenlővé ez a generáció és nem csak erről a két játékosról beszélünk. Ide lehetne sorolni Marco Reus-t, Mario Götze-t, Jesé Rodriguez-t, AlexandrE Pato-t, Bojan Krkic-et és még nagyon sok mindenkit. A 80as évek végi és 90es évek eleji futball generáció nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket és még mindig a két öreg birtokolja azt a bizonyos trónt, hozzátéve, hogy az egyik már 34 a másik pedig 32 éves.

A bejegyzés trackback címe:

https://fociverzum.blog.hu/api/trackback/id/tr6614688502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zorro8 2019.03.16. 16:59:21

Ez MIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!
Na jó ez egy teljesen beteg értelmetlen bejegyzés volt ezért kár volt dolgozni.
süti beállítások módosítása